Over Intellihome

Intellihome werd opgestart in 1993 door Marc Quix. Het idee werd opgepikt in de USA en er werd gestart met een beperkt gamma X10 home automation (domotica) producten, universele afstandsbedieningen, draadloze infraroodzenders en een beperkt gamma alarmsystemen.

Via deelname aan beurzen werd er verkocht aan eindgebruikers en er werd tevens een verdeelnetwerk opgezet.

Met de opgang van het internet midden jaren '90 werd besloten om IntelliHome om te vormen tot een e-commerce-bedrijf. De Belgische markt was te klein en er was dus nood om een grotere doelgroep te bereiken. Het internet leek wel de ideale biotoop voor de verkoop van deze producten. De eerste Intellihome website ging live begin 1997.

Jaren nadien werd de website uitgebouwd naar een echte e-commerce en kwam ook online in 4 talen. Tevens groeide het assortiment producten van X10 home automation, alarmsystemen vooral A/V (Audio-Video) – Multimedia producten van Marmitek. Ook werd videobewaking/camera’s als 4de grote productcategorie toegevoegd. Intellihome groeide uit tot de grootste verdeler van X10 producten in West-Europa.

In 2009 werd er opnieuw geïnvesteerd in een nieuwe website om de klanten het bestellen en het bekijken van producten nog gemakkelijker te maken. Er werd ook een verhuis gemaakt van Mechelen naar Rotselaar waar een groter magazijn en kantoren werd betrokken.

Op 1 november 2012 werden de e-commerce activiteiten en klantenbestand van Intellihome.be BVBA overgenomen door het nieuwe Intellihome BVBA dat besliste om het aanbod van producten uit te breiden met meer home automation systemen zoals CoCo (Controlled Comfort) en was ook de eerste om het Insteon home automation systeem in West-Europa aan te bieden aan de eindgebruikers. In de A/V lijn werd ook de distributie van ebode producten opgestart en in de loop van 2013 kwamen daar ook nog de verdeling van Foscam en Wanscam IP camera’s bij. Als subproductenlijn werd er ook een X-TRON productlijn toegevoegd met eenvoudige en betaalbare alarmsystemen en vooral verborgen camera producten, beter gekend als “spy” producten.

Tevens werd het bedrijf verhuisd van Rotselaar naar Geraardsbergen en nam Intellihome zijn intrek in een gebouw met een magazijn van 500m² annex burelen. Deze waren nodig om het verdere productaanbod te stockeren en vlot uit te leveren naar de nationale en internationale klanten.

Begin juli werden ook de innovatieve Powercube producten van Allocacoc geïntroduceerd. Alweer een nieuw productlijn die haar weg vindt in vele kantoren en huiskamers.

Op 19 januari 2014 heeft Intellihome ook een nieuwe website gelanceerd die het aankopen van onze producten en het verschaffen van informatie voor onze klanten nog aangenamer moet maken.

In April 2014 werd het Klik Aan Klik Uit home automation systeem toegevoegd aan ons productgamma, ten behoeve van onze vele Nederlandse klanten. KaKu is het zustermerk van CoCo dat we al eerder verkochten in de andere Europese landen.

In Mei 2014 werd Z-Wave toegevoegd aan het gamma. De producten van bekende fabrikanten zoals FIBARO, Aeon Labs (Aeotec), Vera, TKB Home, Everspring, Vision Security, Homeseer, Secure, Remotec en andere bieden onze klanten een ruim productaanbod in deze toonaangevende technologie.

Vanaf medio Juni 2014 wordt ook RFXCOM toegevoegd aan het gamma home automation producten.

De volgende uitbreiding van ons gamma is de introductie van LED verlichtingsproducten. Deze zal bestaan uit een gamma moderne armaturen en uiteraard uit spots en lampen die de oude gloeilampen en halogeenspots kunnen vervangen en veel energie bewuster zijn.