Wat is een Infrarood Verlenger (IR Exetender of IR Receiver)?

Een Infrarood Verlenger (IR Verlenger, IR Extender of IR Receiver) versterkt het signaal van uw afstandsbediening waardoor u uw A/V toestellen kan bedienen door kasten, muren, plafonds, ... heen.

Met onze Plug&Play Infrarood Verlengers kunt u met uw eigen afstandsbediening voortaan al uw A/V toestellen in huis probleemloos bedienen waar ze ook staan.

Onze IR Verlengers zijn geschikt voor elk merk van Blu-Ray spelers, DVD spelers, Decoders, sattellietontvangers, ... en zijn eenvoudig in gebruik.

De Infrarood Verlengers zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Draadloze Infrarood Verlengers
 • Bedrade Infrarood Verlengers
 • Infrarood Verlengers over Coax
 • Infrarood Verlengers over HDMI

Draadloze Infrarood Verlengers

Enkele voorbeelden waarbij een draadloze Infrarood Verlenger de ideale oplossing kan zijn:

 • U wenst vanuit de keuken uw Hi-Fi apparatuur te bedienen die zich in de woonkamer bevindt zonder naar daar te hoeven gaan.
 • U decoder bevindt zich aan de andere zijde van uw muur dan waar u TV staat.
 • U bent op een zomerse avond op het terras aan het genieten van een CD maar wenst een volgend nummer over te gaan.
 • U wenst in uw slaapkamer de Blu-Ray speler in de woonkamer te bedienen.

Een draadloze Infrarood Verlenger is dan de meest geschikte oplossing voor u. Met een draadloze IR Verlenger kan u namelijk uw A/V apparaten die in een andere ruimte staan bedienen (tot 30 meter). Het trekken van kabels en het boren van gaten is overbodig bij het gebruik van een draadloze IR verlenger.

Onderdelen van een draadloze IR Verlenger:

 • Infrarood Zender (IR Zender/ IR Transmitter): Deze plaatst u bij de A/V apparaten die u wenst te bedienen.
 • Infrarood Ontvanger (IR Ontvanger/IR Receiver): Deze plaatst u in de kamer/ruimte van waaruit u de A/V apparaten op afstand wilt kunnen bedienen. De afstandsbediening richt u naar de IR Ontvanger voor het bedienen van uw A/V apparaten.

Klik hier voor onze draadlooze Infrarood Verlengers.


Bedrade Infrarood Verlengers

Enkele voorbeelden waarbij een bedrade Infrarood Verlenger de ideale oplossing kan zijn:

 • U A/V apparatuur staat in een gesloten kast.
 • U wenst uw A/V apparatuur te bedienen vanuit een andere kamer en u kan de bekabeling netjes wegwerken.

Een bedrade Infrarood Verlenger kan u gebruiken wanneer u op een eenvoudige manier A/V apparaten wilt bedienen die in een gesloten kast staan. U plaatst de infraroodverlenger op, onder of naast uw kast of A/V meubel en met een dun kabeltje dat u via de achterkant van de kast naar binnen laat gaan, verbindt u de aan te sturen A/V apparaten middels IR LED’s. Daarnaast hebben we oplossingen voor het overbruggen van afstanden tot maar liefst 300 meter.

In ons gamma kan u ook bedrade IR Verlengers vinden die beschikken over de blaster technologie of u kan een extra blaster optioneel bijbestellen. U plaatst per kastdeel een blaster waarmee u alle A/V apparatuur in dit deel kan bedienen.

Onderdelen van een bedrade Infrarood Verlenger

 • Infrarood Ontvanger (IR Ontvanger/IR Receiver). Deze plaatst u in het zicht zodat u er eenvoudig uw afstandsbediening naar kan richten. De Infrarood Ontvanger verstuurt het signaal van uw afstandsbediening.
 • IR Hub (afhankelijk van het model). Verdeelblok waarop de IR ontvanger en de IR LED's of IR Blaster worden aangesloten. Deze plaatst u uit het zicht.
 • IR LED's of IR Blaster. De IR LED's worden op het te bedienen A/V toestel (bv. Blu-Ray speler, Decoder, ...) gekleeft. Per kastdeel plaatst u 1 IR Blaster voor het bedienen van al uw A/V apparatuur in dit deel.

Klik hier voor onze bedrade Infrarood Verlengers.

Infrarood Verlengers over Coax

U wenst bv. uw Blu-Ray speler die in de woonkamer staat bedienen vanuit de slaapkamer. In de slaapkamer beschikt u reeds over een Coax aansluiten dan kan u gebruik maken van een IR Verlenger over Coax.

Klik hier voor onze Infrarood Verlengers over Coax.

Infrarood Verlengers over HDMI

Een IR Verlenger over HDMI is een eenvoudig te plaatsen oplossing wanneer uw A/V toestellen in een gesloten kast staan. U kan deze eventueel in combinatie met een HDMI switch voor meerdere toestellen gebruiken.

Klik hier voor onze Infrarood Verlenders over HDMI