NodOn

NodOn® is de merknaam van het Franse bedrijf ID-RF opgericht in 2013, gespecialiseerd in design, ontwikkeling en productie van IoT (Internet of Things) plug and play apparaten voor de Smart Home markt. Het is de ambitie van NodOn om al hun producten tegen betaalbare prijzen op de markt te brengen.

ID-RF lanceerde in 2014 de merknaam NodOn® en hun eerste smart home producten die comfort, energiebesparing en veiligheid combineren. NodOn® distribueert hun producten nu succesvol in Europa, Azië en weldra de USA. ID-RF zelf werd opgestart door de Franse industriële groep Altyor, met productievestigingen in Shanghai, China.

 heeft twee momenteel 2 productlijnen: EnOcean en Z-Wave.

De EnOcean producten worden op de markt gebracht onder het groene logo vanDe Z-Wave producten zijn herkenbaar aan het blauwe logo

Z-Wave (Plus) producten zijn momenteel DE draadloze standaard aan het worden voor de Smart Home markt en het protocol wordt ondersteund door talloze fabrikanten. Momenteel zijn volgende Z-Wave Plus (500 chip) producten beschikbaar:

   

De NodOn® wandschakelaars leverbaar in 2 verschillende uitvoeringen (Cozy White en Cozy Gray), die ofwel met 1 of 2 drukknoppen kan bediend worden om 1 of 2 groepen apparaten te besturen. De enkele en dubbele drukknoppen worden meegeleverd in de verpakking.

De NodOn® Octan Remote kan elk Z-Wave of Z-Wave Plus compliant apparaat aansturen of scènes activeren via een Z-Wave (Plus) gateway (controller).

De NodOn® Soft Remote kan elk Z-Wave of Z-Wave Plus compliant apparaat aansturen of scènes activeren via een Z-Wave (Plus) gateway (controller). De NodOn Soft Remote is verkrijgbaar in 6 kleuren : 

Cosy White, Tech Blue, Cosy Gray, Wasabi, Lagoon en Soft Berry:

NodOn® zal binnenkort ook tussenstekker modules uitbrengen .

Deze Smart Plug zal beschikbaar worden in 2 versies. Eentje met energiemeting functie en een zonder. Plugtypes zullen in de formaten Schuko (Duits/Nederlands) en Frans plug type beschikbaar worden. Deze NodOn tussenstekkers zullen direct aangestuurd kunnen worden door de wandschakelaars, de Octan Remote en de Soft Remote.