Qubino

Qubino is een merknaam die behoort tot het Sloveense GOAP, een bedrijf dat in 1990 werd opgericht en vooral aanwezig was in de automatisatie van HVAC systemen in cruise schepen van rederijen zoals Princess, Costa, MSC, Holland America, P&O,…

Nadien heeft GOAP zich gericht op de integratie van alle verschillende technologieën die gebruikt worden in gebouwen: automatisatie, netwerken, videofonie, videobewaking en interactieve IP TV.

Deze producten worden vandaag geïnstalleerd in hotels, kantoorgebouwen, cruise schepen en in de residentiële markt.

In 2014 lanceerde GOAP zijn producten voor de residentiële markt onder de merknaam QUBINO. De producten werken met het Z-Wave protocol.

De eerste QUBINO producten - 4 micro modules - waren al direct een schot in de roos: door hun kleine omvang, unieke extra mogelijkheden en hoge kwaliteit namen ze direct een belangrijke plaats in ons Z-Wave aanbod in. Ook vanuit ons klantenbestand kregen we positieve reacties, wat ons sterkte om deze producten naar voor te schuiven.

QUBINO voegt steeds wat extra mogelijkheden toe aan hun micro modules zoals de mogelijkheid om andere modules aan te sturen (via een extra ingang) of scènes te starten. Ook de (optionele) aansluiting van een temperatuursensor en energiemeting zijn mogelijkheden die je niet direct bij de andere fabrikanten terug kan vinden. 

De afwerking van de in Italië gebouwde QUBINO micro modules is zeer verzorgd en wij hebben nog maar zelden een defecte module terug gekregen, wat wijst op het gebruik van kwalitatieve onderdelen en een hoge kwaliteitscontrole.

Qubino zet ook trends, zoals als eerste het lanceren van een Flush Dimmer Module met MOSFET (Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor) schakeling, die het ook mogelijk maakt om laag voltage LED lampen te dimmen. Bij de concurrentie is daar een dimmer bypass voor nodig. De Flush dimmer module is bovendien een “trailing edge” dimmer wat deze nog idealer maakt voor gebruik met dimbare LED lampen of spotjes, in tegenstelling tot andere dimmers die meestal van het “leading edge” type zijn.

Een andere nieuwigheid is het lanceren van een Flush 1D Relais Module, waardoor belastingen met verschillende voltages kunnen worden bediend  door  de spanningsvrije (droog contact) relaisuitgang. Deze module maakt ook al gebruik van Z-Wave Plus, wat het bereik groter maakt en OTA (Over The Air) firmware upgrades mogelijk maakt. De andere relais modules, de Flush 1 relais en de Flush 2 relais micro modules bestaan al van bij de lancering van de QUBINO productlijn. De beide modules hebben  standaard energiemeting die het mogelijk maakt van op deze basis scènes op te starten om andere modules of apparaten te gaan bedienen. Deze micro modules zijn zeer geschikt om al uw huishoudelijke apparaten te bedienen.

QUBINO is ook de enige fabrikant die rolluikmodules aanbiedt voor zowel 230V als 24V. Tot nu toe waren er enkel 230V rolluikmodules op de markt en deze leemte wordt nu ook opgevuld, zodat nu ook stores of gordijnen die bediend worden via  laagspanningsmotoren (DC). De originele versie van de rolluikschakelaar kreeg ook al een upgrade die het nu mogelijk maak om bij stores de lamellen te kantellen. Ook de DC versie heeft deze functie. Alweer een uniek QUBINO functie. Beide modules zullen in de nabije toekomst ook Z-Wave Plus gaan worden.

QUBINO heeft ook 3 thermostaat micro modules :

QUBINO biedt ook nog een aantal accessoires aan, zoals een wand doos om de temperatuursensor in te plaatsen, een inbouw doos met afdekplaatje, een temperatuursensor, een opbouw deursensor, een inbouw deursensor.

Misschien de belangrijkste nieuwigheid is dat QUBINO in 2015 nog een DIN RAIL dimmer en een DIN energie meter module zal uitbrengen. Ook daar zullen ze alweer de eerste op de markt mee zijn en dat zullen zeker populaire product worden in de toekomst.

De QUBINO modules werken met de courante controllers van FIBARO, Zipato, VeraEdge, Eedomus, BeNext, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de compatibiliteit.

QUBINO producten zijn een grote aanwinst voor het Z-Wave aanbod en wij geloven dat deze fabrikant ons nog heel veel nieuwe innovatieve producten zal afleveren in de komende jaren en dat hun producten snel aan populariteit zullen winnen. Door hun Europese bouwkwaliteit, extra mogelijkheden, innovatieve oplossingen en minimalistische bouw zijn deze producten een regelrechte aanrader voor ons. De producten worden ook getest door onafhankelijke organisaties, wat de kwaliteit en conformiteit met de Europese voorschriften alleen maar bevestigt. QUBINO is een blijver op de Z-Wave markt en niet zo maar de zoveelste aanbieder van wat Z-Wave producten zoals er de laatste jaren veel verschenen zijn. 

Ook de support van QUBINO is van een hoge kwaliteit, iets wat bij andere aanbieders al eens wat te wensen kan overlaten.

Klik hier voor een overzicht van het complete Qubino-gamma.

 

Qubino Flush Dimmer Installatie 

 

Qubino Flush 1 Relais Installatie

 

Qubino Flush 2 Relais Installatie

 

Qubino Rolluikmodule - Nieuwe functionaliteit: Kantelen van jaloezie lamellen!

 

Qubino Flush 1D Relais