Het Trust Smart Home domotica systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee u verlichting, apparatuur en zonwering draadloos kunt bedienen (aan/uit, dimmen, open/dicht).

Dit kan handmatig (met een afstandsbediening of draadloze wandschakelaar) of automatisch (met een bewegingsmelder, schemer sensor of control station).

U kunt al starten met slechts 1 Trust Smart Home en 1 Trust Smart Home ontvanger. Daarna kunt u het Trust Smart Home domotica systeem naar wens uitbreiden. Zo verhoogt u het comfort in uw woning stap voor stap.

Het Trust Smart Home Internet Control Station ICS-1000 biedt u een ideale oplossing om uw modules via uw Smartphone of Tablet aan te sturen en te programmeren.

 

Trust Smart Home Toepassingen

 1. Trust Smart Home komen en gaan oplossingen
 2. Trust Smart Home zon op/onder oplossingen
 3. Trust Smart Home doe-het-zelf oplossingen
 4. Trust Smart Home energiebesparende oplossingen
 5. Trust Smart Home wisselschakeling oplossingen
 6. Trust Smart Home in de woonkamer
 7. Trust Smart Home in de keuken
 8. Trust Smart Home in de hal
 9. Trust Smart Home in de badkamer
 10. Trust Smart Home in de slaapkamer
 11. Trust Smart Home in de bergruimte/op zolder
 12. Trust Smart Home Trust Smart Home in de tuin

 

1. Trust Smart Home komen en gaan oplossingen

U bent niet thuis, dus uw woning ziet er donker en verlaten uit. Graag zou u de verlichting automatisch laten schakelen, zodat het lijkt alsof uw huis bewoond is.

Met de Trust Smart Home TMT-502 timer afstandsbediening kunt u eenvoudig tot 12 verschillende tijdschakelprogramma’s instellen, zodat de verlichting op willekeurige of vaste tijden automatisch aan en uit gaat. De afstandsbediening werkt met iedere Trust Smart Home ontvanger, zoals de Trust Smart Home AC-1000 die eenvoudig in ieder stopcontact is te plaatsen.

Als u op zolder geconcentreerd zit te werken, kunt u de deurbel niet of nauwelijks horen. Bezoekers blijven dus voor een gesloten deur staan.

De deurbel met draadloze drukknop Trust Smart Home ACDB-6500AC kunt u overal en eenvoudig plaatsen. Daarnaast kunt u deze set eenvoudig uitgebreiden met extra losse deurbellen. Bezoekers en postbodes staan dus nooit meer voor een gesloten deur.

 

Naar boven

 

2. Trust Smart Home zon op/onder oplossingen:

's Winters vindt u het vervelend om 's ochtends in het donker op te staan.

Met het Trust Smart Home TPC-300 Home Control Station kunt u heel eenvoudig een reeks programma's toekennen aan Trust Smart Home dimmers. Zo kunt u - desgewenst in meerdere slaapkamers en op verschillende tijdstippen - een zonsopgang simuleren. Het licht gaat dan heel geleidelijk van zwak naar fel.

In het najaar wordt het eerder donker. Als u dan thuiskomt is het prettig als bepaalde (spaar)lampen in of rondom uw woning alvast branden.

De draadloze schemer sensor Trust Smart Home ABST-604 kan automatisch 1 of meerdere Trust Smart Home ontvangers inschakelen zodra het gaat schemeren. De lampen worden automatisch na een vooraf ingestelde tijd (1-8 uur) uitgeschakeld of als het weer licht wordt.

 

 

Naar boven

 

3. Trust Smart Home doe-het-zelf oplossingen:

U wilt een ‘hotelschakeling’ maken in uw serre, maar het aanleggen van een extra schakeldraad en schakelaar is lastig.

Plaats een mini inbouwdimmer Trust Smart Home AWMR-210 in de bestaande enkelvoudige wandschakelaar en plak de draadloze wandschakelaar Trust Smart Home AWST-8800 op iedere gewenste plek in de serre.

In de door u nieuw getimmerde bergruimte op de vliering is geen plaats voor lichtschakelaars.

Plaats een inbouwschakelaar Trust Smart Home ACM-1000 in de bestaande plafonddoos en monteer op het trapluik een Trust Smart Home AMST-606 magneetcontact. Zodra het luik opent, schakelt de verlichting automatisch aan. Ook ideaal voor garderobekasten.

 

 

Naar boven 

 

4. Trust Smart Home energiebesparende oplossingen:

Vaak blijft verlichting te lang branden, eenvoudigweg omdat men vergeet ze uit te doen of omdat de schakelaar onhandig geplaatst is.

Met de Trust Smart Home producten kunt u uw verlichting in huis draadloos aan- en uitschakelen. Plaats bijvoorbeeld een AFR-060 fittingschakelaar in een bestaande fitting en middels onze draadloze afstandsbediening, kunt u op een slimme manier eenvoudig energie besparen.

Ook tuin- en portiekverlichting blijft te lang branden doordat men deze vergeet uit te schakelen.

U kunt hiervoor de draadloze bewegingsmelder PIR-2050 toepassen of de bediening programmeren met de TMT-502 afstandsbediening of de TPC-300 interface.

 

 

Naar boven

 

5. Trust Smart Home wisselschakeling oplossingen:

U heeft een lichtpunt dat u zo eenvoudig mogelijk zowel boven als onderaan de trap draadloos aan en uit wilt kunnen schakelen.

De meest eenvoudige manier om een hotelschakeling te creëren is door het plaatsen van de inbouwschakelaar ACM-1000 in de plafonddoos bij de lamp en het plaatsen van twee draadloze wandschakelaars AWST-8800 op de gewenste posities boven en onderaan de trap.

U heeft een bestaande enkelvoudige schakeling en wilt hier een draadloze hotelschakeling van maken.

U plaatst eenvoudig een mini inbouwschakelaar AWMR-230 achter de bestaande enkelvoudige wandschakelaar. Hierdoor kunt u de aangesloten verlichting met de bestaande wandschakelaar blijven bedienen. Vervolgens plaatst u een draadloze wandschakelaar AWST-8800 op een gewenste positie. Deze draadloze wandschakelaar koppelt u met de mini inbouw schakelaar, waardoor u in staat bent om op twee punten de lamp aan en uit te schakelen. 

U heeft een bestaande hotelschakeling en wilt deze omzetten naar een draadloze hotelschakeling.

Allereerst dient u ervoor te zorgen dat de bestaande hotelschakeling omgezet wordt naar een enkelvoudige schakeling. Dit houdt in dat er geen draden meer lopen naar een van beide wandschakelaars. Achter de schakelaar zonder bedrading plaatst u de mini inbouwzender AWMT-003. Deze koppelt u met de mini inbouwschakelaar AWMR-230 welke u achter de andere schakelaar plaatst.

 

 

Naar boven 

 

6. Trust Smart Home in de woonkamer:

U zit midden in de ontknoping van een spannend boek en u wilt graag wat meer licht. De lichtschakelaar zit echter aan de andere kant van de kamer, terwijl u het liefst wilt blijven zitten zodat u kunt doorlezen.

Door een AWMR-210 mini-inbouwdimmer achter een bestaande enkelpolige wandschakelaar te installeren, kunt u ook met afstandsbediening AYCT-102  de verlichting schakelen/dimmen. De wandschakelaar kunt u gewoon blijven gebruiken zoals u gewend bent.

U wilt graag een wandschakelaar plaatsen bij de keukentafel, zodat u niet steeds naar de deur hoeft te lopen om het licht te schakelen. U ziet er echter tegenop om leidingen te frezen in de muur.

De AWST-8800 is een draadloze wandschakelaar die overal geplaatst kan worden, zonder gedoe met draden of hoge spanning. Zo heeft u dus altijd een wandschakelaar binnen handbereik. De draadloze wandschakelaar is o.a. te combineren met de inbouwschakelaar ACM-1000. Door 2 draadloze wandschakelaars te combineren met de ACM-1000, creëert u in een handomdraai een draadloze hotelschakeling.

U zit lekker op de bank met uw iPad/tablet. Het gaat echter al schemeren en u wilt sommige verlichting in en rondom uw huis al aanzetten. De verlichting in de woonkamer wilt u gezellig dimmen.

Via uw WiFi verbinding schakelt u probleemloos met uw tablet de gewenste verlichting aan. U kunt ook scènes maken, zodat u direct de gewenste sfeerverlichting heeft. Maar natuurlijk kunt u ook middels de ICS-1000, Internet Control Station tijdschakelmomenten eenvoudig vooraf programmeren.

 

Naar boven

 

Trust Smart Home in de keuken:

Mooie en goede verlichting in de keuken is zowel sfeervol als praktisch. Maar het zou wel handig zijn als de lichtschakelaar precies op de plek zit waar u het wilt. Bijvoorbeeld binnen handbereik, maar uit het zicht.

De AWST-8802 is een draadloze dubbele wandschakelaar die overal geplaatst kan worden, bijvoorbeeld aan de onderkant of zijkant van een keukenkastje. Met deze draadloze wandschakelaar kunt u alle ontvangers die met een A beginnen bedienen. Bijvoorbeeld de inbouw/opbouw dimmer ACM-250 voor halogeenverlichting (220V of 12V met elektronische transformator).

U heeft al een bepaalde lijn schakelmateriaal in uw keuken, (bijvoorbeeld zilverkleurige schakelaars) en u wilt u liever geen witte draadloze schakelaar gebruiken.

De AWMT-230 is een zender die u kunt installeren achter een bestaande wandschakelaar. Deze zender lift mee op de bestaande schakeling. Als u bijvoorbeeld de plafondverlichting aanzet, kunt u tegelijkertijd draadloos de spotjes boven het keukenblad en het kookeiland schakelen. De AWMT-230 is zowel in te bouwen achter een enkele als een dubbele wandschakelaar.

In de bijkeuken of bergruimte moet u steeds handmatig het licht aan en uit doen. Het zou handiger zijn als dit automatisch gaat.

Ook de magneetschakelaar AMST-606 is draadloos en daardoor eenvoudig op de deur van de bijkeuken of bergruimte te plaatsen, zonder gedoe met draden. Te combineren met alle ontvangers die met een A beginnen. Bijvoorbeeld de - net zo eenvoudig te installeren - fitting schakelaar AFR-060

 

Naar boven

 

8. Trust Smart Home in de hal:

Als u de trap op en af loopt, heeft u niet altijd een hand vrij om steeds de lamp in de hal en de overloop aan te zetten.

Plaats in de hal en/of overloop een ACM-1000  in de plafonddoos. Plaats daarna de draadloze bewegingssensor AWST-6000 boven- en onderaan de trap. U hoeft hiervoor geen draden te trekken. De bewegingssensor zal het licht automatisch aan en uit schakelen als u de trap op/af loopt. 

Aan het begin van de hal zit een schakelaar om de plafondlamp te bedienen. U zou ook graag een schakelaar aan het einde van de gang hebben, om dezelfde plafondlamp te schakelen (hotelschakeling). 

Plaats een AWMR-230 achter de bestaande wandschakelaar. Aan het einde van de gang plaatst u een draadloze wandschakelaar AWST-8800. Zo kunt u de plafondlamp zowel bedienen met de bestaande schakelaar als met de draadloze wandschakelaar.

 

 

Naar boven

 

9. Trust Smart Home in de badkamer:

U wilt een (extra) schakelaar in de badkamer om verlichting en ventilatie te bedienen, maar dan moet u een leiding frezen in een reeds betegelde wand en allerlei draden trekken.

Sluit de verlichting aan op een ACM-1000. De ventilatie kan in de meeste gevallen ook aangesloten worden op een ACM-1000. Plak de dubbele draadloze wandschakelaar AWST-8802 op de wand waar u wilt. Zo kunt u de lamp en de ventilatie draadloos schakelen, zonder gedoe met draden of hoge spanning.

Verlichting in wc of badkamer wordt vaak vergeten om uit te doen en brandt daardoor te lang.

De draadloze bewegingsmelder AWST-6000 schakelt de verlichting meteen in zodra iemand de ruimte binnenkomt. U hoeft geen extra lampen aan te schaffen, want de ACM-1000 inbouwschakelaar past in uw bestaande plafonddoos. Zodra de melder géén beweging meer waarneemt, schakelt de verlichting automatisch uit (instelbaar van 5 sec tot max 10 minuten).

 

 

Naar boven 

 

10. Trust Smart Home in de slaapkamer:

U heeft een mooie kledingkast met schuifdeur en ingebouwde verlichting op uw slaapkamer staan, maar kunt eigenlijk nergens een geschikte plaats voor een schakelaar vinden.

Bevestig de AMST-606 magneetschakelaar in uw kast. Plaats daarna een ACM-1000 inbouw schakelaar in een bestaande montagedoos. Op het moment dat u de deur openschuift, gaan de lampen branden en worden daarna vanzelf weer uitgeschakeld als de deur wordt gesloten.

U houdt ervan om 's avonds tv te kijken of een boek te lezen in bed, maar u heeft er een hekel aan om iedere keer uit bed te moeten om het licht uit te doen.

Plaats een AWMR-210 mini inbouwdimmer achter de bestaande enkelvoudige wandschakelaar. U kunt daarna met de AYCT-102 draadloze afstandsbediening uw lamp vanuit uw bed schakelen en dimmen. De wandschakelaar kunt u gewoon blijven gebruiken.

 

Naar boven

 

11. Trust Smart Home in de bergruimte/op zolder:

U heeft geen vaste trap naar de zolder en uw licht schakelaar zit ook nog eens op de zolder zelf, dus u moet altijd in het donker de trap en zolder op.

Plaats een ACM-1000 in de bestaande plafonddoos op de zolder en plaats op het luik van de zolder een AMST-606 magneetschakelaar. Zodra u het luik naar zolder opent, schakelt de verlichting aan.

In uw bergruimte, zolder, garage of tuinhuisje is de deurbel lastig te horen en weet u dus vaak niet of er visite voor de deur staat.

Plaats de draadloze drukknop van de deurbel set ACDB-6500AC bij uw voordeur. Neem daarna een ACDB-6500C ontvanger mee naar uw zolder en u zult nooit meer bezoek voor de gesloten deur laten staan. 

 

Naar boven

 

12. Trust Smart Home in de tuin:

U zit ontspannen buiten de krant te lezen. Na enige tijd zit u vol in de zon. Om de zonwering te laten zakken moet u naar binnen, terwijl u het liefst wilt blijven zitten.

Door de speciaal ontwikkelde ontvanger voor elektrische zonwering ASUN-650 in te bouwen, kunt u vanuit uw tuinstoel met één druk op de knop van bijvoorbeeld de AYCT-102 afstandsbediening de zonwering laten zakken, zodat u rustig verder kunt lezen.

U wilt graag de buitenverlichting activeren met een bewegingsmelder in de tuin, maar u ziet het niet zitten om stroomdraden naar de andere kant van de tuin te trekken.

De draadloze bewegingsmelder PIR-2050 werkt op batterijen, is IP44 spatwaterdicht, heeft een groot detectiebereik en kan op iedere plek bevestigd worden. Bovendien schakelt de verlichting automatisch weer uit na een instelbare tijd. Plaats een AGDR-3500 tuin stekkerdoos schakelaar (vanuit de set AGD2-3500R) in uw bestaande stopcontact en uw lamp zal aanspringen wanneer beweging gedetecteerd wordt.

De avond valt terwijl u gezellig met visite buiten aan tafel zit. Het liefst zou u de verlichting aanzetten zonder op te staan, zodat u het gesprek niet hoeft te onderbreken.

Met een druk op de knop van uw Trust Smart Home afstandsbediening AYCT-102 gaat de buitenverlichting direct aan. U kunt hiervoor natuurlijk ook een draadloze schemersensor ABST-604 gebruiken, die vanzelf de verlichting schakelt als het gaat schemeren.

Naar boven